dimecres, de febrer 28, 2007

 

En defensa de les low cost

En defensa de les low cost

Certs grups de pressió estan venent la idea que les companyies aeronàutiques de baix cost equivalen a mala qualitat i a turisme de borratxera i poc poder adquisitiu. L'afirmació, a base de repetir-la sense cap demostració empírica, s'ha convertit en un tòpic. Un tòpic fals. Per exemple, un 40% dels vols de baix cost de i des de l'aeroport de El Prat corresponen a classe business, que no sembla es correspongui al perfil de client que gasta poc i molesta molt.

Per altra banda, sembla que els crítics del baix cost acostumen a oblidar que des del 2004 hi ha una companyia de capital català, com es Vueling, que està demostrant dia a dia que es pot oferir un servei ajustat a preu i en unes condicions molt atractives.

Els crítics del baix cost –molts d'ells polític o para polítics que no tenen que donar compte a cap accionista de les seves despeses de viatge- obliden que molts executius prefereixen gastar menys en el viatge en avió i millorar les despeses en hotel i restauració. Gastar menys en els avions suposa tenir més marge, en les dietes de representació, per gastar en altres serveis. Com és natural, aquestes circumstàncies són alienes als turistes polítics.

Per altra banda, la lògica del baix cost no és donar un mal servei sinó donar llibertat als usuaris per decidir si volen o no gastar més en serveis que són accessoris al servei essencial, que és viatjar en avió. No és cap conspiració contra Catalunya voler oferir als catalans la possibilitat de viatjar barat. Fora que els interessos de Catalunya siguin els interessos de certs sectors polítics i que els catalans només serveixin per callar i pagar.

Si voleu més informació sobre les baix cost i el seu model de negoci podeu accedir a un dossier d'ESADE molt detallat ( www.esade.es/pfw_files/cma/GUIAME/dossiers/lowcost_rev.pdf) on trobareu un seguit de documents d'estudi molt qualificats, que posen en evidència als patrocinadors de les campanyes contra les low cost.

Laveudecatalunya@gmail.com



--
laveudecatalunya@gmail.com

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?