diumenge, de febrer 25, 2007

 

La vice-presidència voladora

 

Segons informa www.e-noticies.com el conseller de vice-presidència, el Molt Honorable Carod-Rovira, ha fet un viatge institucional a la Índia amb 19 alts càrrecs i 3 empresaris. Deixant de banda com s'han seleccionat aquests 3 empresaris i la qüestió de si el cost del seu viatge ho paguen ells o ho paguem tots els catalans, resulta una mica sorprenent la proporció establerta entre els polítics i els membres de la societat productiva catalana. Cosa que pot indicar que el viatge té més de projecció política que no de recerca de nous mercats, que com seria desitjable. Amb aquestes proporcions no ens ha de sorprendre pas que els resultats del periple oriental d'en Carod no vagin més enllà de les fotografies que s'ha fet el Molt Honorable a les llunyanes terres índies.

 

Pel que sembla, el Conseller de la vice-presidència intenta amagar la manca de competències reals i de pes polític al Segon Tripartit amb una important activitat turística. Qui no mana viatja. Segurament molts dels seus socis i potser dels seus propis col·legues de partit prefereixen tenir-lo ocupat en viatges que no fent política a casa nostra. A fi de comptes, veus autoritzades d'ERC han arribat a dir que en un país normal Carod no seria polític sinó intel·lectual. Una forma ben fina de justificar que el regne d'en Carod no és d'aquest món i que, per tant, no sempre entén les necessitats objectives de la política real.

 

Ara ens anuncien que en Carod anirà a Suïssa per intentar –segons es diu amb els bons oficis del Marqués de Samaranch- que el Comitè Olímpic Internacional permeti la participació de Catalunya en l'esport olímpic de forma diferenciada a la resta d'Espanya. No cal ser un profeta per avançar que aquest viatge només servirà perquè el COI li expliqui a Carod que les regles olímpiques no permeten acceptar secessionismes esportius, fora del cas de que un Estat no tingui selecció esportiva integrada. Com no és el cas d'Espanya, el COI té les mans lligades. Carod tindrà la seva foto i una oportunitat per comprar xocolata i formatge suïs, però tornarà amb les mans buides.

 

laveudecatalunya@gmail.com




Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?