dissabte, de març 24, 2007

 

Els nacionalistes hauran de rectificar (martes)

Els nacionalistes hauran de rectificar

 

Amb el fracàs de les estratègies nacionalistes i socialistes de manipular el Tribunal Constitucional –i sempre que la salut del Magistrat Tremp no tingui una recaiguda política- els defensors del nou Estatut intenten mantenir el seu esperit traient-se la careta dels arguments jurídics. Afirmen –amb diferents formulacions- que si el Tribunal Constitucional gossa modificar, anul·lar o interpretar el nou Estatut –cosa que només pot fer després de la seva aprovació en Referèndum, al haver-se eliminat el recurs previ- això comportarà una crisi d'Estat. I què vol dir una crisi d'Estat?.

 

Diuen que els catalans parlaran. Molt bé. Parlen a totes les eleccions, amb o sense nou Estatut, amb o sense sentència del Tribunal Constitucional. O és que no voten lliurement?. Es tracta de treure als partidaris al carrer?. És tant legítim, com ho seria que a la resta d'Espanya sortissin ciutadans en contra del que planteja el nou Estatut. Però això no modificarà la realitat en el cas que el Tribunal Constitucional digués el que és obvi: que el nou Estatut trenca l'esperit i els fonaments del model d'Estat establert a la Constitució de 1978. I que això s'ha fet al marge de la voluntat nacional del conjunt dels espanyols.

 

Les amenaces nacionalistes sonen buides perquè no porten enlloc. Estem en una societat democràtica, i els nacionalistes tenen tot el dret del món a dir el que vulguin, a sortir al carrer o a defensar una reforma de la Constitució. I els espanyols que creiem que Espanya és una nació i que és una nació en tot el seu territori, amb la mateixa legitimitat, podrem votar i generar una majoria política que acabi amb les febleses de Zapatero. I en aquest cas, què faran els nacionalistes?. Els agradi o no, la realitat és la que és. I Espanya és una nació molt més forta que el Govern Zapatero. I els nacionalistes catalans farien bé entenent que si volen tenir futur i no volen tancar-se en postures testimonials i sense cap efectivitats, tard o d'hora hauran d'acceptar un bany de realisme i abandonar els somnis que varen tenir arran la derrota del Partit Popular fa tres anys.

 

laveudecatalunya@gmail.com

 


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?