diumenge, de març 18, 2007

 

Esquerres sense pàtria (martes)

Esquerres sense pàtria

 

Les esquerres espanyoles –excepció feta de les nacionalistes- consideren vergonyós treure la bandera nacional o escoltar l'himne espanyols com a símbols col·lectius – a diferència del que passa en la immensa majoria de les democràcies occidentals -.

 

Pedro Zerolo, responsable socialista de Moviments Socials, va afirmar que el millor himne que els espanyols poden cantar és l'himne per la pau i que la millor bandera que es pot enarborar és la bandera blanca. Va justificar aquestes afirmacions dient que aquests símbols ens uneixen a tots, el que demostra que pel Sr. Zerolo qualsevol referència a la nació espanyola divideix.

 

A la condició d'apàtrides podem afegir la vergonya que els porta a amagar que l'objectiu real de les manifestacions no era uns conflictes militars llunyans, sinó celebrar el tercer aniversari del retorn socialista al poder. El cartell "No a la guerra" el que volia dir, realment, és Si a ZP, SI a les negociacions amb ETA, SI a carregar-se la Constitució de 1978.

 

Com passa sempre en les manifestacions d'esquerres, la premsa del règim no es mostra escandalitzada per l'aparició de símbols i banderes anticonstitucionals (com és el cas de les banderes republicanes). Només es queixen quan apareixen banderes franquistes, com si la bandera republicana no fos tant il·legal com la franquista.

 

I no deixa de ser curiós que aquesta gran manifestació –en contra de la guerra- es faci quan Al-Qaeda ha amenaçat a Espanya amb nous atacs terroristes per la nostra presència a Afganistan. Té sentit defensar els objectius polítics de Al-Qaeda, quan aquesta organització ens ataca?. Possiblement, per certes esquerres espanyoles la única solució honorable enfront una agressió és cedir i no defensar-nos. Una actitud que, en relació al terrorisme intern, els porta a obrir el procés de negociacions polítiques amb ETA.

 

En definitiva, una esquerra apàtrida i sense altres conviccions que un pacifisme elemental, que vol aconseguir la pau sobre la base de renunciar a la pròpia defensa. Si aquests haguessin governat a les democràcies occidentals durant la II Guerra Mundial, hores d'ara encara tindríem el III Reich a Berlin.

 

laveudecatalunya@gmail.com


Comments:
Mira noi, es un fet objectiu que la guerra de l'Irak ha fet incrementar el terrorisme.

Es possible defensar la guerra contra Hitler i estar en contra de la guerra d'irak. No ens titllis a tots de pacifistes ingenus.
 
Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?