diumenge, de març 18, 2007

 

La desaparició de Ciutadans pel Càrrec (miercoles)

La desaparició de Ciutadans pel Càrrec

 

Els Ciutadans pel Canvi, més conegut en les files socialistes com Ciutadans pel Càrrec, mai foren altra cosa que un mecanisme per posar d'un cert nivell professional a les llistes del PSC, sense tenir que passar per les molèsties i incomoditats dels processos interns d'elecció de candidats.

 

El club d'amics burgesos d'en Pasqual Maragall té els seus dies comptats i, segons ha declarat la seva presidenta, Carme Valls, desapareixerà com a partit i ens transformarà en una escola de formació política, en un espai de debat. És evident que Montilla ha fet els números i ha descobert que els vots que aporta Ciutadans pel Canvi no compensen la quota de càrrecs electes i institucionals. I com Montilla és una persona pràctica, els club d'amics d'en Maragall haurà de resignar-se a perdre les quotes de poder que tenia en nom del suposat valor afegit que dóna la independència política.

 

Jo no soc contrari a la participació dels independents en política. Tot i que crec que, al final, la coherència porta a aquests independents a normalitzar la seva situació dins del partit on està treballant. Els independents poden ser una fórmula adient per millorar el capital professional i tècnic de les llistes electorals o dels càrrecs de govern.

 

Vaig dir en un article publicat fa mesos que una cosa és gestionar el talent i utilitzar als independents per enriquir el projecte d'un partit. Però també vaig dir que es tractava d'enriquir el projecte del partit, no de fer-ne un projecte alternatiu o complementari.

 

Això és el que pot passar quan els independents tenen una organització pròpia i diferenciada del partit amb el que treballen, com és el cas de Ciutadans del Canvi en relació amb el PSC. Això és aprofitar-se de la marca d'un partit i de l'esforç dels militants d'un partit, per aconseguir una quota en càrrecs i en presència mediàtica. Montilla, que és una persona pragmàtica, no permetrà que això li passi al PSC i ha liquidat Ciutadans pel Canvi abans que es converteixi un possible competidor electoral.  

 

laveudecatalunya@gmail.com


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?