dissabte, de març 24, 2007

 

Una cura d’humilitat per CiU (miercoles)

Una cura d'humilitat per CiU

 

La rectificació jurídica del nou Estatut pel Tribunal Constitucional pot ser una mala notícia pels nacionalistes i pels socialistes, però serà una gran notícia per la societat catalana. Serà una gran notícia perquè permetrà ajustar a la legalitat constitucional el nou Estatut, eliminant o posant en clau constitucional tot allò que és xoca amb la Constitució. I això, és una oportunitat per recuperar el seny i tancar les ferides absurdes que el nacionalisme català va obrir en el seu somni de construcció d'un impossible Estat plurinacional, que la immensa majoria d'espanyols no admetran mai.

 

Si la política catalana deixa de perseguir molins de vent potser ens podrem dedicar a temes més modestos però més assolibles, que tenen molt més que veure amb la vida normal de la gent que no pas els somnis de construcció d'una nació imaginada. És dolorós, perquè els nacionalistes –amb la complicitat dels socialistes- han enganyat a molta gent, confonent la feblesa de Zapatero amb la feblesa del poble espanyol.

 

I potser CiU tindrà ocasió de decidir si vol seguir competint en radicalisme amb ERC –en una lluita tant absurda que només li garanteix passar-se molts i molts anys en l'oposició- o vol tenir alguna possibilitat de tornar a governar Catalunya. El PP pot esperar. Per la senzilla raó que té moltes més possibilitats de recuperar el poder al conjunt d'Espanya sense CiU que no les que té CiU de recuperar el poder a Catalunya amb ERC. No serà agradable, però ells mateixos s'han posat en aquesta situació. Potser la sortida és impossible per Mas i pels seus talibans; però estic segur que a CiU –a CDC i a UDC- hi ha gent pragmàtica que no té cap interès en convertir-se en el partit que guanya totes les eleccions i mai governa.

 

 

laveudecatalunya@gmail.com

 

 


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?