dissabte, de maig 12, 2007

 

El quatripartit (miercoles)

El quatripartit

 

Xavier Trias insisteix en posicionar-se el més a prop possible dels seus socis potencials: ERC i IC. En els seus debats virtuals amb Jordi Hereu resulta difícil trobar unes postures clares alternatives al discurs políticament correcte del Tripartit.

 

Resulta ben curiós veure a Trias barallar-se amb Hereu per veure qui és més socialdemòcrata. Amb aquesta estratègia deixa a Alberto Fernández i al PP el monopoli de la defensa dels valors d'ordre i llei.  Caldrà veure si els votants nacionalistes conservadors volen que els seus vots serveixin per passar del Tripartit d'esquerres a un govern nacionalista d'esquerres, liderat per un Trias que comparteix amb el Tripartit tots els tòpics progressistes sobre la immigració o la seguretat ciutadana.

 

El camí escollit per CiU en les eleccions de Barcelona em recordar el camí dels centristes francesos, que han quedat fulminats per l'ascens de Sarkozy. La gent vol posicions clares i alternatives, no complexes i ambigüitats. L'elegància del discurs del candidat nacionalista no amaga la seva conformitat amb els errors del Tripartit. La seva vocació no és ser alternativa sinó ser l'hereu d'Hereu. O el que és el mateix, l'hereu de l'hereu de Clos i de Maragall.

 

Els votants nacionalistes de dretes hauran de decidir que és més important per ells: les seves conviccions nacionalistes o les seves conviccions conservadores. No és una elecció fàcil. Però les respostes de mols d'ells al vídeo del PP de Badalona indica que Trias no pot confiar en que sempre optaran per posar endavant el nacionalisme.  I això la jubilació de Trias i una ferida de mort pel liderat de Artur Mas.

 

laveudecatalunya@gmail.com


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?