dissabte, de maig 19, 2007

 

Els perdedors del debat (martes)

Els perdedors del debat

 

En un debat a cinc no hi ha guanyadors clars. El que podem tenir és perdedors. I en aquest cas, els perdedors són els membres del Tripartit municipal.

 

Barallar-se en públic és un error sempre, però és un error molt més perillós si ho fas en mig de la campanya electoral, per una qüestió purament personal i davant de les cameres de televisió. Maragall mai havia fet una maragallada tant forta. Ni Carod, ni Carretero ni Xavier Vendrell. Mayol i Portabella han caigut en un error de principiants.

 

Segon error. Si els teus socis fan el ridícul, com alcalde no pots mirar en altra direcció. Ser alcalde és molt més que ser un primus inter pares. L'alcalde és el líder d'un govern. I el Sr. Hereu té un concepte de liderat molt peculiar. Davant de l'esbroncada dels seus socis, xiular i mirar cap al cel.

 

Tercer error. Les tonteries personals de Portabella i Mayol han trencat l'estratègia històrica d'atacar a CiU i al PP per protegir al seu soci principal, que a fi de comptes és el principal actiu del Tripartit. Això ha deixat molt despullat al pobre Hereu.

 

Quart error. Mayol va posar-se a parlar del vot dels immigrants i va evidenciar que té interessos partidistes en el tema de la immigració. Hereu va quedar-se una mica fora de joc. No va dir ni si ni no. Portabella tampoc sabia que dir. Trias no va voler ser menys progre. I entre tots varen deixar al Fernández Díaz com el portaveu del sentit comú.

 

Cinquè error. La Mayol va posar-se com a defensora dels crema cotxes de França. Per ella els culpables de les cremades de cotxes no eren els vàndals, sinó els ciutadans francesos que han votat per majoria a les dretes. Només li faltava anunciar que si a les eleccions municipals guanya la dreta, a Barcelona també es cremaran cotxes.

 

Tinc la sensació de que aquest debat no ha deixat molt satisfet al meu estimat i admirat Xavier Casinos. No crec que estigui molt satisfet per la conducta del seu client ni pel comportament poc intel·ligent del seus socis.

 

laveudecatalunya@gmail.com


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?