dimarts, de maig 29, 2007

 

Perdedora per sistema

Perdedora per sistema

 

Mayol ha sortit escaldada d'aquestes eleccions. Les raons de la retirada de part dels seus votants cap a l'abstenció són diverses. Una part s'ha retirat per la sensació que la candidata comunista mostrava a la campanya una imatge radical que no sintonitzava realment amb la praxis d'IC ni al Govern de la Generalitat ni dins del Tripartit municipal.

 

Altre error d'estratègia va ser centrar-se en defensar el dret al vot dels immigrants, amb independència de que fossin legals o il·legals. Tinc la sensació que hi ha molta gent comunista a qui no agrada aquesta política de fronteres obertes i immigració sense límits. Potser no han votat al PP, com va passar a molts votants d'esquerres a Badalona, però s'han quedat a casa.

 

Més errors. Mayol va esdevenir l'advocadessa del Tripartit municipal. És difícil sortir en defensa de la gestió dels seus socis socialistes i mantenir vives les flames més esquerranes d'IC. Tampoc va ser un encert fer bromes amb els okupes i amb el "bon rotllo" amb que ara eren tractat per la conselleria del seu company sentimental, Joan Saura.

 

Tampoc li ha beneficiat la guerra bruta que va obrir ERC contra IC, que a la fi els ha castigat als dos.

 

No ha treballat en favor de Mayol la genialitat del líder d'Iniciativa i conseller de Participació, Joan Saura, que va plantejar que qui no els voti a ells, s'abstingui: "Els que no se sentin d'esquerres, els que no se sentin ecologistes que facin el que vulguin, que s'abstinguin, que votin el que vulguin".  Amb dos ... i res de cervell.

 

Cal afegir el creixement més alt de l'abstenció en els feus progressistes metropolitans. L'abstenció ha estat més elevada entre els votants de rendes més modestes, que han deixat de confiar en el Tripartit -ha perdut la confiança de 340,898 votants, més del doble del que han perdut CiU i PP plegats -.

 

El gran tema de futur és la immigració. I si IC persisteix en demanar papers per a tots i dret de vot sense límits, el que farà és allunyar-se més i més del sentiment de molts votants d'esquerres que pateixen els efectes d'aquesta onada immigratòria sobre les seves vides. El vídeo del PP a Badalona marca una nova etapa política, gràcies al qual el PP passa de 5 a 7 regidors, mentre el PSC-PSOE perd 3 i ERC 1.

 

Però sobre això en parlaren altra dia.

 

laveudecatalunya@gmail.com


Comments:
Si escribieras en español quizá comentara más gente aparte de mí.
 
Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?