dimecres, de juny 13, 2007

 

Espanyols contra espanyols

Espanyols contra espanyols

 

Veure enfrontat a una selecció esportiva catalana, formada per ciutadans espanyols, d'acord amb les lleis vigents i als seus passaports, amb altres ciutadans espanyols que, encara que sigui de forma falsa i il·legal, afirmen representar a Espanya és un insult per la intel·ligència, un exercici ridícul de nacionalisme de trompeta i fanfàrria que tant agrada a certes ments de la nostra estimada Catalunya.

 

Perquè equival a dir que Catalunya –una part d'Espanya- s'enfronta amb la resta d'Espanya com si els esportistes catalans no fossin espanyols. Altra cosa seria que la selecció catalana s'enfrontés a una selecció d'una o més comunitats autònomes, però aquesta no era l'objectiu d'aquest enfrontament esportiu. Es tractava de visualitzar que Catalunya no és Espanya. I com la realitat és que ho és, tot té una presentació una mica artificial, feta a mida d'una ERC que necessita fer gestos simbòlics per dissimular la seva situació complexa i confusa entre la vocació de ser el que li crida el cos i la necessitat de mantenir tot el que ha aconseguit posant els seus vots i escons al servei dels socialistes.

 

De la incapacitat dels socialistes de Zapatero per posar un límit efectiu als gestos ridículs dels nacionalistes catalans o de qualsevol dels nacionalistes dels que depèn la seva majoria, millor no parlar. Si això passés a un país normal, les autoritats i els tribunals actuarien amb claredat. A casa nostra el més possible és que parlem molt però tot quedi en pures paraules.

 

I no vinguin amb que hi ha Estats que tenen més d'una selecció internacional. El Regne Unit no s'enfronta a Escòcia. S'enfronta Anglaterra. I als Jocs Olímpics tots juguen en les mateixes seleccions. I és evident que els equips de futbol escocesos juguen una lliga entre ells. No m'imagino al Barça fent la Lliga Catalana. Li sortiria molt cara la broma.

 

laveudecatalunya@gmail.com


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?