dissabte, de juny 23, 2007

 

La diferència entre Blair i Zapatero

La diferència entre Blair i Zapatero

 

Sovint els comentaristes critiquen al PP per donar suport a ZP en les seves negociacions amb ETA, posant com referent la unitat de laboristes i conservadors al Regne Unit. Es cert que Blair ha comptat amb el suport dels conservadors en el procés de negociacions amb l'IRA, però el que no es diu és que Blair feia la mateixa política de negociació que havia fet abans el govern de Major. Dit d'una altra manera, conservadors i laboristes tenien els mateixos principis i propostes en la negociació amb l'IRA.

 

ZP no va consensuar amb el PP les seves propostes de negociació. Ni va assumir els plantejaments d'anteriors governs –socialistes i populars-. Va fer una proposta diferent, que ara comença a sortir a la llum a partir de les filtracions dels terroristes. Si mirem el que va dir ETA de la única reunió mantinguda amb els representants del Govern d'Aznar i el que es diu ara ens adonarem que les posicions són diferents. Els representants de ZP parlen de política, no es limiten a oferir solucions de gràcia i inserció.

 

Aznar no va oferir res del que ha proposat ZP. Sense aquesta continuïtat en els plantejaments de negociació, és evident que no es pot demanar l'adhesió al Partit Popular. En canvi, quan el Partit Popular mantenia les converses amb ETA, estava seguint les pautes dels anteriors governs socialistes i d'UCD. La qual cosa justificava que el PSOE donés suport al govern popular.

 

Zp va escollir fer el seu camí i després va exigir que el PP s'adherís amb la boca i els ulls tapats. En silenci i a cegues. El PP no va exigir això als socialistes quan governava Aznar.  I Blair tampoc va fer això als conservadors.

 

laveudecatalunya@gmail.com

 

 


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?